תפוז – הרבה יותר מוויטמין סי
בתפוז אחד בינוני 47 קלוריות
2.4 גר' סיבים
53 מ"ג ויטמין סי - שווה למנה מומלצת לאדם ביום
181 מ"ג אשלגן – כמות נכבדת
40 מ"ג סידן – חצי מכמות הסידן בחלב
75 מ"ג פוליפנולים
2.5 גר פרוקטוז = סוכר הפרי
86 גר' מים
ויטמין סי הידוע הוא מסיס במים ונחוץ לנו מדי יום כי איננו יכולים לאגור אותו בגופינו . ויטמין סי חיוני בהגנה מפני הזדקנות, אנטיאייגינג , מערכת חיסונית לב שרירים עצבים ראיה נשימה עור שיער וכלי דם .
מעבר לוויטמין חשוב זה , מכיל התפוז :
1. סינפרין Synephrine i - המגביר שריפת שומן , מתאים למתעמלים ולשומרי משקל , (ניתן גם כתוסף בנפרד בדומה לאפדרין כתחליף לאפדרין , מופק מתפוז ירוק וביטר אורנג' .)
2.פוליפנולים – הם שאחראים למתן הצבע הם בעלי תכונה נוגדת חימצון , נוגדת רעילות המפחיתה את הסיכון למחלות כלי דם ולב ולמחלות סרטן וכנראה אלצהיימר .
3.אנטוציאנידים - Anthocyanidin קבוצה של פלבנואידים התורמים את פיגמנט הפרי , ובעלי תכונה נוגדת חימצון.
4.חומצה ציטרית במיץ תפוזים היכול למנוע אבני כליה, ויכולה להוריד רמות של חומצה אורית הגורמת למחלות פרקים ומלחות לב .
5. פלבנואיד מסוג הספרידין Hesperidin שנחקר ונמצא משמעותי במניעת בסרטן שד , חומר זה מצוי רק במשפחת ההדרים= הציטרוסים התורם לשלמות כלי הדם ופעיל גם כאנטי אנטיאוקסידנט .
6. Limonene, Lutein – לימונן ולוטאין מצויים במיץ ובקליפה , שני חומרים =פוליפנולים שנמצאו כמונעי סרטן המעי הגס .
הלימונן נוזל חסר צבע בעל ריח חזק של התפוז כמו בכל ההדרים הוא בעל תכונה רפואית והוא נמצא בקליפת התפוז.
הלוטאין הוא הפיגמנט הצהוב , הוא סוג של קרוטנואיד אך אינו הופך לויטמין A .
פעילות
1. הגנה מפני סרטן - יכול להוריד היארעות של סוגי סרטן שונים תפוזים יכולים למנוע סרטן הושת לבלב וקיבה, , מחקרים קליניים בני אדם הראו שכיחות נמוכה יותר באוכלוסיה שצרכה מיץ תפוזים טבעי בקביעות.
2.יכול להוריד כולסטרול:נמצא מחקרית שהקליפה של התפוז יכולה להוריד ייצור אנדוגני (=פנימי של הגוף) של כולסטרול על ידי הכבד .יכול להעלות את הכולסטרול הטוב , להוריד את הכולסטרול הרע.
3.תפוזים יכולים לעכב ייצור של האנזים אצטילכוליןאסטרז , מי שמפרק אצטילכולין ובכך לתרום לעליית האצטילכולין בדם , והמשמעות יותר הולכה עצבית יותר פעולת שריר שלד.
יש תופעה של אלרגיה לתפוזים .
שמן נרולי neroli – המופק מפרחי תפוז , נקרא גם שמן ברגמונט ומשמש ברפואת צמחים בשמים וטעמים .