top of page

לטפל בקנדידה בעזרת הדיאטה

לטפל בקנדידה בעזרת הדיאטה דלקת של מערכת המין הנשית תבטאת בגרד חמור באזור הנרתיק ,נפיחות , הפרשה לבנה רבה דמוית גבינה , אי נוחות ,צריבה מקומית ואף דימום . דלקת זו נגרמת ע" פטריית בשם קנדידה אלבקינס . היא נפוצה מאוד בקרב נשים. על פי הסטטיסטיקה לפחות 50% מהנשים בגיל הפיריון סבלו ממנה לפחות פעם אחת .חלקן סובלות ממנה לאחר נטילת אנטיביוטיקה או גלולות למניעת הריון .חלקן בזמן הריון .מחלות כמו סוכרת ,דיכוי המערכת החיסונית ע"י תרופות שונות כמו סטרואידים וטיפול כימותרפי או וירוסים שונים כמו אפשטיין – בר ומחלת האיידס מעוררים את המחלה . ישנם מזונות התורמים להתפתחותה וישנם גורמים אשר מדכאים אותה . המרכיב התזונתי הוא מרכזי קריטי ולכן חשוב להביאו לידי ידיעת הכלל ובעיקר לידיעת הנשים .

מהם הגורמים במזון המביאים לשגשוג הקדידה ?

  • כל סוגי הסוכר ,לבן או חום ,דבש, ממתקים ,עוגות .ריבות ,מיצי פרי ופירות בכמות גדולה .

  • מזון מלוח מידי .

  • חלב ומוצריו , גבינות גלידות.

  • מזון עם עובש כמו סוגי גבינות בשלות , עובש על גרעינים או על ירקות ..מזון המייצר ריר וסביבה חומצית , הכוונה לבצקים ,דברי מאפה מחיטה, קמח לבן , סולת ,פסטות . .במיוחד כשלא לועסים היטב

  • שמרים מותססים במזון כמו לחם ,עוגות שמרים ,מוצרי לתת , חמוצים ,

  • פטריות מאכל .

  • אלכוהול מכל סוג שהוא

  • אכילת יתר ,ובכמות גדולה

  • ולא עמילניים כמו בטטה או תירס) .ואת הפירות בנפרד.ערבוב מזונות בארוחה אחת משאיר שאריות רבות וע"י כך נוצרת קרקע עשירה לגדילת פטריות שמר כי העיכול אינו שלם . המלצה היא להפריד בין פחמימות וחלבונים , לאכול אותם בארוחות נפרדות בשילוב עם ירקות ירוקים (

  • מזון או משקה המכילים חומרי צבע ,וחומרים משמרים ,יש למנוע .

הטיפול התזונתי: כאשר אין ברירה וחייבים ליטול אנטיביוטיקה ,יש להמנע מסוכר , כשהרעיון הוא להרעיב את הקנדידה ולמנוע ממנה תנאים נוחים למחיה . ההמלצות כאן הן לזמן הטיפול ולפחות למשך חודש אחריו:

התפריט היומי יכלול:

  • כרוב כבוש .

  • אצות ים . במיוחד קלפ - Kelp . 3 גר' ליום .כיוון שמכילה סלניום בכמות גדולה יחסית ובכך מחזקת את המערכת החיסונית , כמו כן מכילה יוד אשר ידוע כמנטרל קנדידה . ובעבר שימש היוד כתרופה בלבדית כנגד פטריות ושמרים .

  • ירקות עשירים בכלורופיל כלומר ירקות ירוקים , מיץ נבט חיטה , מיץ נבט שעורה .אם באבקה יש לצרוך 10 גר' ליום ,פטרוזיליה ,כרוב עלים , עלי סלק , חסה .

  • מיסו במקום מלח , וכן רוטב סויה. אך לא יותר מכפית ביום .

  • – הקנדידה. אצידופילוס באבקה או בכמוסות.. האצידופילוס הנמכר בחנויות טבע ובבתי מרקחת , הוא בעצם אוכלוסיית חיידקים חיונית החיה במעיים של האדם שאותה יש לחזק ולתגבר כדי שתלחם מלחמה ביולוגית בפטרייה

  • שיבולת שועל .הדגנים המומלצים בטיפול מכיוון שיוצרים תנאים המעכבים גדילת קנדידה הם : דוחן , כוסמת , גריסים ,אורז ,

  • לשלב נבטים של שעועית מונג ושעועית מש .

  • שעועית אזוקי . מומלץ להנביט 3 ימים במים ולאכול בשילוב עם ירק ירוק .

  • ירקות יש לאכול בכמות גדולה , 40% ממשקל המזון היומי . פירות יש להגביל למנה אחת של פרי כל זמן שיש סימני המחלה או בזמן נטילת האנטיביוטיקה .

  • להגביל מזון מהחי כמו בשר ומוצרי חלב . ולהעדיף דגים .

  • שימוש בשמן זית "בתולי" , העשיר בחומצת שומן אולאית יעיל כנגד פטריות שמר .

  • שום יעיל מאוד כנגד פטריות , ומומלץ שן שום לפני כל ארוחה .או כדור אחד של שום ביום למניעת תופעת הריח.

צמחי מרפא מערביים כגון Tabevulia –pau darco ,Larrea divaricata וצמחים סיניים בפורמולות פועלים ביעילות כנגד המחלה .

מספר טיפות של שמן הצמח - עץ התה Tea Tree מדולל במים , לבצע שטיפות וגינליות ולסירוגין לדלל אבקת אצידופילוס במים ולבצע שטיפות. הטיפול הטבעי דורש סבלנות ועשייה והתוצאות הן מיידיות ויעילות מאוד הן לטווח הקצר ועוד יותר לטווח הארוך.

הכותבת היא גילה אדלר, דיאטנית קלינית , מטפלת ברפואה סינית ובצמחי מרפא מערביים.


פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
ארכיב
עקבו אחרי
  • Facebook Basic Square
bottom of page